https://www.unyegundemhaber.com/

Proje Hafızlık Ünye’de meyvelerini vermeye devam ediyor

Ünye Müftülüğüne bağlı hafızlık kur’an kurslarında proje hafızlık kapsamında öğrenciler hafızlıklarını tamamlamaya devam ediyor.

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının imzaladığı protokole göre öğrencilerin hafızlık eğitimlerinin 5. sınıfta başlayıp 7. sınıfın sonunda tamamlaması esasına dayalı bir projedir.

Bu proje kapsamında Ünye Merkez kız kur’an kursunda okuyan İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 11 yaşında olan Rukiye Zümra Bacacı 15 ayda hafızlığını tamamlamayı başardı.

10.01.2023 Salı günü düzenlenen törende hafızlığın önemine değinen İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş şu demeçlere yer verdi ;

”Hafızlık yapmak bir irade meselesidir. Bunun için bir gayret gerekiyor, başarı gerekiyor. Biz kurslarımızda okuyan öğrencilerimizi aileler başta olmak üzere ve hocalarımız olarak, müftülüğümüz olarak sürekli destekliyoruz. Herkes bu anlamda bugün burada onların başarısına ortak olmak üzere toplandık. Başarının yolu irademize hakim olmaktır. Başarının yolu irade eğitimidir. Bununla ilgili birçok kitaplar yazılmıştır.”

“Başarının birinci düşmanı tembellik ve irademize sahip olamamaktır. İkinci düşmanı kötü arkadaştır, üçüncü düşmanı kötü örnektir. Hangisinden yana olursak hayatımız hep öyle devam eder. Kur’an kurslarımızda bu yıl pandemiden sonra güzel bir gayret ve başarı görüyorum. Bütün hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.
Biz her evde bir hafız olmasını istiyoruz.”

“Her evde bir hafız olması bu memleketin olmazsa olmazıdır. Cenab-ı Mevla’nın bizlere miras bıraktığı o kur’an’a sahip çıkma görevi her aileye ve hepimize düşüyor. Ancak bu vesile ile Mevla’nın rızasına ulaşabiliriz. İnşallah çocuklarımızın daha başarılı daha çok sayıda ve nitelikte hafızlarımızın olması için hep beraber bunun gayreti içinde olacağız. Bu vesile ile çocuklarını buralara veren bütün anne-babaları ve hocalarımızı, bütün öğrencilerimizi tebirk ediyorum. Hafız yetiştirmek bir fedakarlık gerektiriyor. Rabbim bu fedakârlığımızı daim ve bereketli eylesin. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Program hafız Rukiye Zümra Bacacı’ya hediye takdimi ile sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir