https://www.unyegundemhaber.com/

ÜFK, KARADENİZ TURNUVASINDAN ÇİFTE KUPA İLE DÖNDÜ

Ünye Futbol Kulübü Ordu’da düzenlenen TFPAIT Karadeniz Yaz Futbol Turnuvasından ikincilik kupası ve madalyalarla döndü. Demir Grup Sivasspor, 1461 Trabzon Fk, Çaykur Rizespor, Giresun Bulancak İhsaniye Fk, 52 Orduspor Fk, Samsun Altınordu F.O, Demirspor, Kayaspor, Fatsa Hilal Cimnastik Fk, Fatsa Samsunspor F.O takımlarının katıldığı turnuvada U-10 ve U-8 takımları ile boy gösteren mavi-siyahlı küçük dev adamlar başarılı maçlar çıkararak adından söz ettirdi.

Altınordu Spor Kompleksinde gerçekleşen U-10 müsabakalarına 2013 doğumlu küçük kramponlardan oluşan takımı ile katılan Ünye Futbol Kulübü grup müsabakalarında Demir Grup Sivasspor’u 3-1, Demirspor’u 3-0, 52 Orduspor Fk takımını ise 5-0 mağlup ederken, Fatsa Hilal Cimnastik takımı ile 0-0 berabere kalarak yarı finale çıktı. Yarı finalde karşı karşıya geldiği Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup ederek finale yükseldiler. Final müsabakasında ise Samsun Altınordu Futbol Okulu karşısında sahadan 3-1 mağlup ayrılarak turnuvayı ikinci olarak bitirdiler.

-En iyi kaleci ödülü Recai Miraç Çamur’un-

U-10 grubu müsabakaları sonunda ikincilik kupası ve madalyalarını düzenlenen törenle alan Ünye Futbol Kulübü’ne bir ödül de en iyi kaleci özel ödülü ile geldi. 2013 doğumlu kalecisi Recai Miraç Çamur organizasyon komitesi tarafından tüm kulüplerin oyu ile turnuvanın en iyi kaleci ödülüne layık görüldü.

Capo Arena Spor Tesislerinde gerçekleşen 2015 doğumlu çocukların yer aldığı U-8 turnuvasında ise 7 takım tek devreli lig usulüne göre mücadele ettiler. Ünye Futbol Kulübü bu müsabakalarda 1461 Trabzon Fk takımını 1-0, 52 Orduspor Fk takımını 5-0, Giresun Bulancak İhsaniye Futbol Okulunu 5-1, Fatsa Samsunspor Futbol Okulunu ise 3-1 mağlup etmeyi başaran minik kramponlar Fatsa Hilal Cimnastik takımı ile 3-3 berabere kaldı. Son maçında Ordu Kayaspor’a ise 4-0 mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamlamış oldu.

Turnuva sonunda organizasyon komitesi tarafından düzenlenen törenle ikincilik kupasını alan U-8 takımı oyuncularını velileri de yalnız bırakmadı. Çocukların futbola doyduklarını ve oldukça eğlenceli geçen turnuvada tecrübe kazandıklarını belirten Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Önümüzdeki yıl artık resmi olarak U-11 ligi maçlarına çıkacak olan U-10 takımımızla ilk gün mücadele ettik. Daha sonra ise henüz 8 yaşında olan ve futbol okulumuzda eğitim alan 2015 doğumlu çocuklarımızdan oluşan U-8 takımımızla da maçlarımızı oynadık. İki grupta da çocuklarımız gerçekten çok iyi bir performans sergilediler. Hem 2013 hem de 2015 kategorisinde kürsüye çıkarak ikincilik kupalarını aldılar. Gelecek adına bizlere umut verdiler. Başarılı olmak için planlı ve programlı çalışmak gerekiyor. Bu anlamda gelecek yıllarda lisans çıkarıp resmi maçlarda yer alacak takımlarımızla bu tarz turnuvalara iştirak ederek futbol gelişimlerine katkı sağlamak amacındayız. Başka turnuvalara da katılmaya devam edeceğiz. Hatta programımızda Gürcistan ve Azerbaycan’da düzenlenecek turnuvalara katılmak da var. Bizleri yalnız bırakmayan velilerimize teşekkür ediyorum. Ünye’mizin adını saha içinde ve saha dışında en güzel şekilde temsil eden çocuklarımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GÜRGENTEPE’NİN SİLÜETİ DEĞİŞİYOR

GÜRGENTEPE’NİN SİLÜETİ DEĞİŞİYOR CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARIYLA BİNALAR ESTETİK VE MODERN BİR GÖRÜNÜM KAZANIYOR Ordu Büyükşehir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir