https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNTİD’DEN ORDU TARİHİ VE TURİZMİ İÇİN TANITIM ÖNERİSİ

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği (ÜNTİD) tarafından Ordu tarihi ve turizmi için tanıtım önerisinde bulunularak Kurul Kalesi’nde bulunan Kybele Heykeli adının tünellere verilmesi istendi.

ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı;

“Ordu ili Karadeniz Bölgesi’nin turizm destinasyonlarının zenginliği ve bakirliği anlamında en şanslı illerin başında geliyor. Tabi ki bu değerleri gelir getirici kılan da sürdürülebilir projeler, planlı ve vitrinsel dokunuşlardır.

Özellikle ülkemizde insitu halde bulunan ve en önemli heykellerinden biri olan Kurul Kalesi KYBELE Heykeli, ilimizin tarihsel ve kültürel değerlerinin en önemli sembollerindendir.

Bu ve benzeri somut kültür varlıklarının  tanıtılması ve görünürlüğünün arttırılması için birçok ilimizde uygulandığı gibi Ordu Çevre Yolu Tünellerinin adının da KYBELE TÜNELİ 1 ve KYBELE TÜNELİ 2 gibi adlandırılması ve tünel girişlerine görsellerinin koyulması bölge turizminin önemli tanıtım argümanlarından olacaktır.

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği (ÜNTİD) olarak, Ordu Valimiz Sayın Tuncay Sonel ve OBB Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’den böyle bir turizm atağı ve görsel çalışma yapmasını öneriyoruz.” Dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir