https://www.unyegundemhaber.com/

Yağını kapan evine koştu

Yağını kapan evine koştu

Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye’yi yağ krizine ve yağ kuyruğuna sürükledi. Önümüzdeki günlerde yağ sıkıntısı ve yağa zam geleceği yönde duyum alan vatandaşlar marketlere akın etti. Marketlerin çoğunda 5 litrelik yağ bulunmazken, yağını almayı başaranlar sevinçle evlerine gitti.

REYONLAR BOŞALDI

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası iki ülke arasında devam eden savaş, Türkiye’nin ham yağ ithalatını büyük oranda durdurdu. Stoklarda market rafları dahil 1-1.5 aylık yağ kaldığı tahmin edilirken vatandaşlar marketlerde uzun yağ kuyrukları oluşturdu. Artan tarımsal girdilerin ve kur farkının rafa yansıması, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş ise Türkiye’nin yağ ithalatını olumsuz etkiliyor.

Yağ stoğunun bir aylık kalması ve yağa zam geleceği yöndeki iddalar üzerine vatandaşlar soluğu marketlerde aldı. Marketlerin çoğunda uzun yağ kuyrukları oluşurken bir çok marketin reyonunda 5 litrelik ayçiçek yağı tükendi. Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle bu ülkelerden ithalat yapılamaması, yağ sektöründe endişeye neden oldu. Oluşabilecek yağ tedariği sıkıntısı ya da aşırı zamma karşı tedbir almak isteyen vatandaşlar marketlere akın etti. Bazı marketlerde 3 ya da 4 yağ alabilen vatandaşlar, bazı marketlerden ise sadece 2 adet yağ alabilecekleri yönünde uyarıldı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir